Letrozole Eg 2,5mg Orifarm Filmomh Tabl 100

Op voorschrift
Geneesmiddel
Op bestelling
Ja

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

De aanbevolen dosering is één tablet Letrozole EG eenmaal per dag. Als u Letrozole EG elke dag op hetzelfde tijdstip inneemt, kunt u beter onthouden dat u uw tablet moet innemen. De tabletten mogen met of zonder voedsel worden ingenomen. Slik de tablet in zijn geheel in met een glas water of een andere vloeistof.

Samenstelling

De werkzame stof in dit middel is letrozol. Elke tablet bevat 2,5 mg letrozol.
De andere stoffen in dit middel zijn: lactosemonohydraat, maïszetmeel, microkristallijne cellulose,
natriumzetmeelglycolaat (type A), hydroxypropylmethylcellulose (6 mPa.s), hydroxypropylcellulose,
magnesiumstearaat, talk, katoenzaadolie, geel ijzeroxide (E172), rood ijzeroxide (E172), titaandioxide
(E171).

Indicatie

Letrozole EG bevat een werkzame stof die letrozol heet. Het behoort tot een groep geneesmiddelen die aromataseremmers worden genoemd. Het is een hormonaal (of 'endocrien') geneesmiddel tegen borstkanker. De groei van borstkanker wordt vaak gestimuleerd door oestrogenen (dit zijn vrouwelijke geslachtshormonen). Letrozole EG vermindert de hoeveelheid oestrogeen door een enzym ('aromatase') te blokkeren dat betrokken is bij de productie van oestrogenen en kan dus de groei van borstkanker die oestrogenen nodig heeft, vertragen. Daardoor vertraagt of stopt de groei van de kankercellen en/of hun uitzaaiing naar andere lichaamsdelen.

Contra indicatie
  • U bent allergisch voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Deze stoffen kunt u vinden in rubriek 6.
  • als u nog menstrueert, d.w.z. u bent nog niet door de menopauze heen
  • als u zwanger bent
  • als u borstvoeding geeft
Gegevens
CNK4832010
FabrikantenBV Orifarm Healthcare
MerkenOrifarm