Etixx Double Carb Energ.gel Line+caff.mango12x60ml

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

De hoeveelheid beschikbare koolhydraten is een prestatiebepalende factor voor langeduurinspanningen. Daarom is het belangrijk dat koolhydraten aangevuld worden vóór en tijdens deze inspanningen. Ze zorgen namelijk voor het op peil houden van het bloedglucoseniveau tijdens het sporten en de aanvulling van spierglycogeen (opgeslagen suiker in de spier).

Indien tijdens langdurige inspanningen geen koolhydraten zouden worden ingenomen (via drank, bars, of gels), zouden spierglycogeenreserves uitgeput zijn na ongeveer 90min.

Hoeveel koolhydraten dien ik in te nemen tijdens een inspanning

  • Inspanningen <1 uur: niet nodig om koolhydraten in te nemen tijdens de inspanning.
  • Inspanningen 1-2 uur: 30g koolhydraten per uur inspanning
  • Inspanningen 2-3 uur: 60g koolhydraten per uurinspanning
  • Inspanningen >2,5-3 uur: tot 90g koolhydraten per uurinspanning

De voordelen van een energy gel t.o.v. een koolhydraatrijke drank is dat een gel een uiterst geconcentreerde koolhydratenbron is (isotone drank: 4-8% koolhydraten; energiedrank 8-15% koolhydraten; energiegel: 40-80% koolhydraten). Ten opzichte van een energy bar zal een gel veel sneller worden opgenomen daar deze geen eiwitten of vetten bevat die de maaglediging vertragen.

Het lichaam kan per uur 60 gram koolhydraten opnemen in de vorm van glucose. Indien glucose gecombineerd wordt met een koolhydraten die een ander transportsysteem gebruiken (vb. fructose), kan een atleet meer dan 60g koolhydraten per uur opnemen. Wanneer glucose en fructose gecombineerd worden, spreekt men van multi-transporteerbare koolhydraten. Uit wetenschappelijke literatuur blijkt dat een 2 op 1 verhouding glucose:fructose de beste combinatie is om een hoge hoeveelheid koolhydraten (>60g/u) te kunnen opnemen, zonder maaglast te veroorzaken. De Double Carb Energy Gel PRO LINE + Caffeine bevat 50 g multitransporteerbare koolhydraten in deze meest optimale 2:1 verhouding glucose:fructose en is dus de ideale energie gel voor duuratleten die extreem lange inspanningen doen. Bovendien bevat deze professionele gel ook 200mg natrium per gel, met als doel de via zweet verloren elektrolyten (zouten) aan te vullen.

Cafeïne is een natuurlijke substantie, een stimulantia, die te vinden is in bladeren, zaden, bonen en vruchten van een aantal planten. De belangrijkste bronnen van cafeïne in onze voeding zijn thee, koffie, chocolade en cola. Etixx Double Carb Energy Gel PRO LINE + Caffeine bevat cafeïne (80 mg per gel) dat de concentratie en alertheid tijdens inspanning stimuleert.


Voor wie kan de Etixx Double Carb Energy Gel PRO LINE + Caffeine voordelig zijn?

Aangezien deze gel een hoge hoeveelheid koolhydraten bevat, is hij geschikt voor atleten die (extreem) lange duurinspanningen leveren (van minimaal 2 tot 3u): wielrenners, triatleten, duatleten, langeafstandslopers, trailrunners, langeafstandszwemmers, … De aanwezige cafeïne stimuleert de alertheid en concentratie tijdens inspanning.

Gebruik
  • 1 tot 2 gels per uur inspanning, tijdens inspanningen van lange duur.
  • Aanbevolen in combinatie met water.
Samenstelling

Water, maltodextrine, fructose, sucrose, glucosestroop, natuurlijk aroma, zuurteregelaars (citroenzuur, natriumcitraten), natriumchloride, cafeïne, geleermiddelen (xanthaangom), conserveermiddel (kaliumsorbaat), vitamine C


Zonder gluten – zonder lactose – zonder soja– vegetariërs √ – veganisten √

Per gel 60ml

Energie (kcal)

200

Energie (kJ)

837

Vetten (g)

0

Eiwitten (g)

0

Koolhydraten (g)

50

Suikers (g)

26

Zout (g)

0,50

Vitamine C (mg)

12 (15% RI)

Cafeïne (mg)

80

Indicatie

(extreem) lange duurinspanningen

Gegevens
CNK4773743
FabrikantenCeres Pharma
MerkenEtixx